31. července 2009

Rozhovor s majitelkou okrasné zahrady

Publikovali Autoři

Chtěl bych vám představit první příspěvek ze série článku rozhovory, tentokrát bude s majitelkou okrasné zahrady na Moravě..

Každý z nás byl na nějaké zahradě ( u známých apod.), ale mně zaujalo jak je to s takovou okrasnou zahradou a jak se vůbec nějaká taková dá vybudovat proto jsem kontaktoval jednu majitelku okrasné zahrady a udělal rozhovor...

Kdy byla vaše první myšlenka na pořízení zahrady?
Bylo to v roce 1975, manžel se zeptal jestli bychom si nepořídili zahradu a já souhlasila.

Určitě to bylo úplně něco nového,jak to tam vypadalo?
Byla to holá parcela na bývalém močálu, rostla zde jen tráva.

Jak to vypadalo z počátku a jak to vypadá teď?
Od onoho roku (1975) to byla obyčejná zahrada s malým domkem, bramborami a salátem (úsměv), teď je zahrada z velké části okrasná a nachází se na ní spousta věcí jako třeba tři domky, z toho jeden velký s verandou, tří jezírka, potůček,bazén, pískoviště a je toho daleko víc.


Jak se vůbec proměnila zahrada kde rostly tak akorát brambory na okrasnou?
No bylo v roce 2003, kdy nás to prostě nějak chytlo tak jsme pracovali a pracovali roku 2005 jsme přikoupili sousedovu zahradu tím jsme získali dvojnásobný prostor a také druhou větší chatu. Poté jsme na bývalé sousedově zahradě postavili také třetí chatku a bazén, mimochodem zde bylo i pískoviště.

Jak často pobýváte na zahradě?
Přes léto vlastně neustále domu dojíždíme jenom kvůli internetu a potravinám. Ani to tak nevadí protože tam máme vlastně všechno co potřebujeme (televizi, kamna, sporák apod.)
Jinak na zahradě také trávíme silvestry, párkrát jsme pořádali setkání různých zájmových skupin jako třeba cvičení jógy. Také pořádáme grilování a různé sešlosti. V roce 2005 jsme oslavovali 30 let zahrady…


Závěrečná otázka: Co vás vlastně na zahradě baví?
To je na dlouhé zamyšlení, ale asi proto, že je člověk více v přírodě, než ve kdyby byl ve městě , a také se na zahradě můžu věnovat svým ostatním koníčkům, jako je například ručně dělaná keramika. Teď vytváříme web zahrady, kde se bude možné i domluvit na zorganizování akcí a prohlídky.


Takže první díl máme za sebou a já můžu jenom napsat že se můžete těšit na další rozhovory a to třeba s profesionálním fotografem nebo velitelem airsoftového teamu.

0 komentářů:

Okomentovat